{content|string_get_meta_description}

У місті Волноваха розпочав діяльність Центр правової інформації

У місті Волноваха розпочав діяльність Центр правової інформації

В межах проєкту «Громадська ініціатива з посилення правових можливостей мешканців м. Вугледар, м. Волноваха та сільських громад Волноваського району Донецької області» розпочав діяльність Центр правової інформації у м. Волноваха, що функціонує на базіГО «Правозахисний центр «Ліга жінок виборців».

Діяльність Центру правової інформації у м. Волноваха передбачає роботу громадської приймальні, кваліфіковані спеціалісти якої надають первинну правову допомогу, консультації і роз’яснення з правових питань, а також допомогу у складанні документів правового характеру (звернень, окремих процесуальних документів тощо).

Окрім цього, Центр є платформою для практики та організаційного розвитку членів Мережі правових радників в громадах Волноваського району, які пройдуть конкурсний відбір та успішно завершать навчання в освітній програмі «Школа правових радників» (детальніше за посиланням).

Завданням офісу, крім надання безоплатної первинної правової допомоги, є також консультації з розвитку громад, збір та систематизація інформації про надану безоплатну правову допомогу, застосування інноваційних технологій при наданні такої допомоги, а саме – запровадження Skype-консультацій в роботі офісу та робота телефонної «гарячої лінії».

До послуг офісу входить:

  • 1)надання правової інформації;
  • 2)надання інформації довідкового характеру (наприклад, до яких державних органів необхідно звернутися для вирішення проблеми);
  • 3)консультації і роз’яснення з правових питань (права і обов’язки осіб, що звернулися до Центру);
  • 4)допомога в складанні заяв, запитів, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
  • 5)направлення заяв, запитів, скарг у різні інстанції з метою вирішення питання осіб, що звернулися по допомогу;
  • 6)представництво інтересів осіб, які звернулася до Центру, в різних інстанціях (крім судових);
  • 7)надання зразків процесуальних документів і консультацій щодо їх заповнення; 8)надання нормативних документів, методичних матеріалів; 9)проведення медіації з метою вирішення проблем осіб, які звернулися до Центру; 10)надання інформації про порядок отримання вторинної правової допомоги;
  • 11)складання процесуальних документів, у тому числі заяв в Європейський суд з прав людини;
  • 12)представлення інтересів клієнтів Центру в судах різних інстанцій.

Адреса центру – м. Волноваха, вул. Центральна, 45/1.

Режим роботи центру правової інформації: понеділок, середа, п’ятниця з 10.00 до 16.00.

«Мета проєкту та результат, якого ми плануємо досягнути, – підвищення спроможності мешканців м. Вугледар та населених пунктів Волноваського району у захисті власних прав через низку правопросвітницьких заходів та надання первинної правової допомоги вразливим категоріям населення», – повідомляє голова ГО «Правозахисний центр «Ліга жінок виборців» Дар’я Левчук.

Діяльність Центру правової інформації у м. Волноваха громадської організації «Правозахисний центр «Ліга жінок виборців» здійснюється в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії

15:57
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).