{content|string_get_meta_description}

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія, яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.

«Проживаючи роками в збудованому нами будинку, ніхто не задумувався над тим, що в документах можуть виникнути якісь помилки. Але тепер коли наш будинок пошкоджено в наслідок російської агресії, виникла необхідність у звернені на відшкодування пошкоджень, з’ясувалось, що при оформлені, внесені до реєстру допущені помилки. Перше, що нам сказали – це звертайтесь до суду. Знайомі, порадили звернутись за консультацією до юриста громадської організації «Херсонський центр прав людини», — пані Анастасія.

Юристкою ГО «ХЦПЛ» пані Анастасії надано роз’яснення, що на сьогоднішній деньіснує два способи виправити помилки в документі — позасудовий (шляхом звернення дооргану, що видав документ). Органи, що видали правовстановлюючий документ, можутьвиправити помилку в такому документі лише у тому разі, якщо в документах, на підставіяких видавався правовстановлюючий документ даної помилки не було, і помилка буладопущена саме з вини органу, який видав правовстановлюючий документ (у разівиявлення орфографічних або технічних помилок).

Якщо ж в документах на підставі яких відповідним державним органам було видано правовстановлюючий документ також наявна помилка, встановити належність. правовстановлюючих документів може тільки суд.

Вивчивши документи надані при звернені на консультацію пані Анастасія отримала пораду юриста звернутися до органу, що видав документ і вирішити питання позасудовим шляхом. І як результат пані Анастасія подала документи до органу, що видавав правовстановлюючий документ на виправлення помилки позасудовим шляхом, й питання вдалось вирішити протягом тижня.

«Звернення до суду це по- перше довготривалий процес, та на сьогоднішній день доволі небезпечний, адже працює лише один Херсонський міський суд. Дякую юристу перш за все, що вона вивчивши документи розібралась, пояснила, що можливо спочатку розглянути питання позасудовим шляхом. Дякую за роботу Білозерського офісу громадської організації «Херсонський центр прав людини», який надає реальну допомогу в такий не легкий час», — відгук пані Анастасії. 

11:26
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).