{content|string_get_meta_description}

​Для працівників Слов’янського міськрайонного суду Донецької області проведено тренінг з розвитку навичок «soft skills»

​Для працівників Слов’янського міськрайонного суду Донецької області проведено тренінг з розвитку навичок «soft skills»

7 вересня 2020 року в рамках діяльності за проектом «Інформаційна підтримка відвідувачів місцевих загальних судів Донецької / Луганської області» для працівників апарату та суддів Слов’янського міськрайонного судубув проведений тренінг «Удосконалення комунікаційних навичок у роботі з вразливими категоріями населення».

Організатор заходу — Громадська організація«Агенція демократичного розвитку Донбасу».

Тренер навчань, Тетяна Вергун, психологиня, консультантка зі зв’язків із громадськістю, громадська діячка, журналістка, надала учасникам знання та навички, спрямовані на підвищення рівня комунікації звразливими групами клієнтів працівників судових органів, які здійснюють консультування та надають судові і правові послуги клієнтам, зокрема, постраждалим від домашнього насильства та гендерно обумовленого насильства, учасникам АТО, внутрішньо переміщеним особам, особам похилого віку, людям з інвалідністю.

Заняття були побудовані на програмі з підвищення навичок комунікації працівників суду у роботі з людьми з інвалідністю, яка розроблена Національною школою суддів (НШСУ) у співпраці з РГБФ «Право і демократія».

Впродовж тренінгу учасники опановували такі практичні навички роботи з вразливими громадянами, як налагодження ефективної комунікації, інтерв’ювання та консультування, розвиток емпатичного спілкування, врахування етичних та ціннісних аспектів під час роботи, як базису для надання якісної правової допомоги та судових послуг.

«Завдяки таким тренінгам щодо комунікації з вразливими категоріями населення, судді та працівники апарату суду підвищать свою обізнаність, покращать свої комунікаційні навички по взаємодії з різними категоріями громадян, завдяки чому місцеві мешканці, ВПО, люди з інвалідністю та представники інших вразливих категорій отримають більше можливостей захисту прав в суді та доступу до правосуддя» — говорить керівник організації Сергій Коваленко.

Ця публікація була підготовлена в межах Програми ООН із відновлення і розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Європейського Союзу.

22:14
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).