{content|string_get_meta_description}

В судах Донбасу представники громадськості та судів обговорили результати моніторингу доступності для людей з інвалідністю

В судах Донбасу представники громадськості та судів обговорили результати моніторингу доступності для людей з інвалідністю

06 вересня 2019 року в Донецькому апеляційному суді (м. Бахмут), 17 вересня в Лисичанському міському суді Луганської області та 20 вересня в Першому апеляційному адміністративному суді за ініціативи Громадської організації «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках реалізації проекту «Забезпечення рівного доступу людей з інвалідністю до правосуддя в Донецькій та Луганській областях» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) були проведені круглі столи за темою: «Полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій та Луганській областях – план спільних дій для судової влади та громадськості».

У заході взяли участь працівники апарату та судді Донецького апеляційного суду, Лисичанського міського суду Луганської області та Першого апеляційного адміністративного суду. У якості одного зі спікерів була залучена Марина Дуднік, експерт проекту з моніторингового дослідження доступності судів для людей з інвалідністю.
Учасникам було презентовано Аналітичний звіт за результатами моніторингу забезпечення рівного доступу людей з інвалідністю до правосуддя, який здійснювався ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та містив інформацію про рівень доступності, за різними вимірами показників в 7 судах Донецької області та 8 судах Луганської області. За висновками моніторингу на сьогодні на Донбасі, як і на території України в цілому, суди демонструють позитивну динаміку щодо обладнання будівель та приміщень відповідно до потреб людей з інвалідністю для маломобільних груп населення. Як показали результати дослідження, більша частина судів Донецької і Луганської областей мають достатній рівень архітектурної доступності та можуть забезпечити надання судових послуг людям з інвалідністю.
Рекомендації проекту щодо фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення, практичне застосування яких сприятимуть вдосконаленню доступу людей з інвалідністю до судочинства було обговорено учасниками. Також була підтримана пропозиція щодо впровадження навчальної Програми з підвищення навичок комунікації працівників суду у роботі з людьми з інвалідністю.
За словами керівника організації Максима Міхалькова: «Як було наголошено раніше, основним завданням роботи нашої організації в даному напрямку є розуміння та підтримка збоку громадськості та судів проблем та потреб, які існують у людей з інвалідністю у сфері доступу до правосуддя. Представлені рекомендації по кожному конкретному суду, допоможуть врахувати та виправити недоліки для підвищення рівня доступності людей з інвалідністю до правосуддя та судових послуг Донбасу. У поєднанні з проведенням самостійних моніторингів за наданою методологією та періодичним аналізом стану доступності буде досягнуто максимального рівня доступності людей з інвалідністю до правосуддя у кожному суді».
Діяльність здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

18:28
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).