{content|string_get_meta_description}

Правові радники інформаційних пунктів віртуального правового центру взяли участь у навчальному вебінарі

Правові радники інформаційних пунктів віртуального правового центру взяли участь у навчальному вебінарі

16 травня 2021 року в рамках реалізації проєкту «Створення першого Віртуального Правового Центру в Луганській області та його інформаційних пунктів в 4х місцевих громадах — Станиця Луганська, Широкий, Красна Талівка, Щастя», що впроваджується Громадською організацією «Спілка захисту громадянських свобод» було проведено навчальний вебінару через Zoom платформу на тему «Правові радники: провідники у захисті прав людини».

Учасниками вебінару стали правові радники – працівники закладів культури та бібліотек, в яких створено інформаційні представництва Віртуального Правового Центру. В заході прийняли участь 12 осіб — по 3 представника з кожного інформаційного пункту.

Метою заходу було надати базові знання про роботу Віртуального Правового Центру та визначити рівень взаємодії з комунальними установами для надання їм допомоги.

Під час вебінару учасники обговорили мету, переваги та принципи роботи правових радників інформаційних пунктів з населенням та комунальними установами. Правові радники визначилися з системою комунікації та звітності, перенаправленням та наданням первинної і вторинної правової допомоги, окреслили плани та завдання на найближчий період та визначили стратегічні напрямки роботи.

Нагадаємо, що в рамках даного проєкту запроваджено перший в Луганській області Віртуальний Правовий Центр та його інформаційні пункти в 4-х місцевих громадах Луганщини, які покликані полегшити доступ людей до правосуддя, адміністративних та соціальних послуг, послуг з отримання правової допомоги, захистити права постраждалих від пожеж у Луганській області.

Центр створено, щоб віддалено надавати безкоштовну юридичну допомогу вразливим верствам населення, де б вони не знаходилися. Юристи центру та правові радники інформаційних представництв Віртуального Правового Центру віддалено і безкоштовно надають юридичну допомогу вразливим верствам населення п’ять днів на тиждень по Skype, Viber, Facebook і за телефонами гарячої лінії.

Інформаційні пункти віртуального правового центру розташовані в 4-х місцях: будинках культури та бібліотеках Станиці Луганської, Щастя, селищ Широкий та Красна Талівка. В зазначених установах створено куточки віртуального правового центру, де розміщено інформаційний стенд з правовою інформацією, надано в постійне користування закладам ноутбуки, з метою допомогти людям похилого віку та іншим вразливим верствам населення отримати базову правову інформацію та навчити чи допомогти використати інтернет та онлайн засоби зв'язку для звернення до професійного юриста віртуального Правового центру.

Під час юридичних консультацій може бути надана первинна правова допомога, інформація довідкового характеру, шаблони звернень, документів правового характеру та позовних заяв, у разі необхідності людей буде перенаправлено до провайдерів правової допомоги, які відповідають за певну сферу.

Для отримання детальної інформації про роботу Центру слідкуйте за публікаціями та новинами на Фейсбук-сторінці організації:https://www.facebook.com/spilka.zahystu

для запитань звертайтесь на електронну пошту: spilkazahistsvobod@ukr.net

«Ця публікація підготовлена в рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової допомоги Європейського Союзу. Зміст цього документа є винятковою відповідальністю Громадської організації «Спілка захисту громадянських свобод» і за жодних обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу»

15:35
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).