{content|string_get_meta_description}

Для вразливих верств населення міст Сєвєродонецьк, Кремінна та Попасна були проведені інформаційні сесії

Для вразливих верств населення міст Сєвєродонецьк, Кремінна та Попасна були проведені інформаційні сесії

13 травня в Кремінній, 14 травня в Сєвєродонецьку та 15 травня в Попасній за проєктом «Підвищення правової захищеності найбільш вразливих категорій населення у Сєвєродонецьку, Кремінній, Попасній», що реалізується за фінансової підтримки ІСАР Єднання, громадською організацією «Громадська Платформа» були проведені інформаційні сесії для пенсіонерів, ВПО та людей з інвалідністю.

«Даний проєкт запроваджено з метою підвищення правової захищеності найбільш вразливих категорій населення у Сєвєродонецьку, Кремінній, Попасній черезе надання їм кваліфікованої правової та коснультаційної допомоги, — говорить керівник проекту Сергій Кошель, — Інформаційні сесії є однією зі складових заходів проєкту, беручи участь у яких малозахищені верстви населення мають можливість отримати інформацію з різних правових питань, консультації фахівців щодо способів розв’язання тих чи інших проблем правового та соціального характеру».

Під час інформаційних сесій учасникам були роз’яснені питання у сфері трудового, пенсійного законодавства, доступу до соціальних та адміністративних послуг, поширені контакти системи БПД та надано інформацію про наявні механізми отримання дистанційної допомоги онлайн.

Нагадуємо, що консультації проводяться в офісі Центру правового розвитку в Сєвєродонецьку (із дотримання всіх правил безпеки), а також телефонами гарячої лінії та за допомогою онлайн ресурсів, таких як скайп і zoom. Консультації надаються щодня з 9:00 до 17:00 години. Для консультації в скайп і zoom необхідна попередня реєстрація за посиланням: онлайн журнал реєстрації (https://docs.google.com/forms/d/1mGNV9YUjybPHp_vC13_wjTFz-yGlimMf88uyyat9Vvk/edit). Крім того один раз на місяць проводяться виїзні консультації спеціалістів Центру правового розвитку громади в межах сіл та селищ прифронтової зони, у Кремінній та Попасній. Консультації також надаються у бібліотеках, будинках культури, біля КПП.


Правову допомогу в рамках проєкту можуть отримувати мешканці міст Сєвєродонецьк, Кремінна та Попасна за переліком:
— надання правової інформації;
— надання інформації довідкового характеру (до яких державних органів необхідно звернутися для вирішення проблеми);
— консультації і роз'яснення з правових питань (права і обов'язки осіб, що звернулися);
— допомога в складанні заяв, запитів, скарг та інших документів правового характеру (окрім документів процесуального характеру);
— надання зразків процесуальних документів і консультацій по їх заповненню;
— надання нормативних документів, методичних матеріалів;
— надання інформації про порядок отримання вторинної правової допомоги.
— консультативна допомога з питань карантину, правил лікування, правил безпеки, карантину.

«Ця публікація підготовлена в рамках проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової допомоги Європейського Союзу. Зміст цього документа є винятковою відповідальністю Громадської організації «Громадська Платформа» і за жодних обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу»

21:06
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).