{content|string_get_meta_description}

Активісти дослідили рівень прозорості бюджетів місцевих рад Донеччини

Активісти дослідили рівень прозорості бюджетів місцевих рад Донеччини

Громадською організацією «Центр розвитку місцевих громад» за для підвищити обізнаність громадян про рівень прозорості та можливості їх участі у прийнятті рішень в сфері бюджетної політики, був проведений громадський моніторинг рівня прозорості формування бюджетів в громадах Донецької області.

В дослідженні прийняли участь 3 місцеві ради Донецької області — Ольгинська селищна рада, ВЦА міста Волноваха, Хлібодарівська сільська рада та визначено індекс їх прозорості.

«Дослідження прозорості місцевих рад Донеччини є одним з інструментів для реалізації поставленої нами мети — підвищення впливу громадян на процес прийняття рішень та відкритого розподілу бюджетних коштів органами місцевого самоврядування через розвиток коаліції громадських активістів, які будуть здійснювати антикорупційний моніторинг і контроль за діяльністю місцевої влади та лобіювати суспільно корисні зміни в місцевих громадах», — зазначив голова організації Ігор Гуров.

Вимірювання проводилось за наступними індикаторами:

— участь громадських рад в процесі формування місцевих бюджетів,

— виконання бюджетів,

— статистика рівня обробки відповідей на інформаційні запити щодо бюджету,

— публікації бюджету в ЗМІ,

— зміст і наповнення сайтів міських рад,

— консультації з громадськістю під час формування бюджету.

Результати дослідження дозволили вирахувати індекс прозорості формування бюджетів в досліджених громадах, який виявився доволі не високим.

Найвищий індекс виявився у Військової цивільної адміністрації міста Волноваха — 45,6 бали зі 100 можливих, в інших радах індекси дорівнюють: Хлібодарівська сільська рада – 32,4; Ольгинська селищна рада – 16.

Здебільшого, причинами досить низьких індексів означених рад є: відсутність участі громадських рад в процесі формування місцевих бюджетів, неналежний рівень консультацій з громадськістю, не проведення публікацій рішень про прийняття та звітів про виконання бюджетів в ЗМІ та недостатній рівень відкритості закупівель у «Prozorro».

В жодній з досліджених рад в процесі формування місцевих бюджетів громадські ради не приймають участь, також не проводяться публікації бюджетів в ЗМІ. Інформація про бюджетні програми та їх виконання відсутня на сайтах Ольгинської та Хлібодарівської рад. Таке формування бюджетної політики обмежує членів цих громад у можливості відслідковувати якість бюджетних рішень на стадії їх прийняття і виконання.

Для перевірки ефективностівикористання бюджетних коштів, в процесі моніторингу по кожній раді та ВЦА м. Волноваха було проведено випадковий аналіз 15 пунктів закупівель і подальше порівняння їх з ринковою вартістю тих чи інших товарів і послуг. Раціональною витратою бюджету вважається кореляція, що не перевищує 20% між ринковою вартістю товару або послуги та закупочною. В результаті, з 38 закупівель, проведених Ольгинською селищною радою через систему Prozzorroбуло можливо провести порівняльний аналіз цін тільки по 6, у зв’язку з тим, що інші закупівлі стосуються робіт та/чи послуг і не могли бути ідентифіковані за вартістю. З них жодної закупівлі не було проведено з раціональним витрачанням коштів (кореляція була більшою ніж 20%), Хлібодарівська сільська рада провела 11 раціональних закупівель, ВЦА м. Волноваха проведено тільки 9 раціональних закупівель.

З урахуванням результатів моніторингу, громадськими експертами ГО «Центр розвитку місцевих громад» були розроблені методичні рекомендації з питань підвищення прозорості в прийнятті рішень та відкритого розподілу бюджетних коштів і комунікації з громадянами на місцевому рівні для органів місцевого самоврядування кожної громади, які брали участь в моніторингу. Крім цього, громадськими експертами розроблено проект Бюджету участі для досліджуваних громад, який разом з рекомендаціями у форматі офіційних звернень буде надіслано до органів місцевого самоврядування та громадським активістам цих громад.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру #UNDPUkraine #RPP #SDC #Sida

Ця публікація була підготовлена в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida)

13:33
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).