{content|string_get_meta_description}

На Донеччині запущено роботу груп самодопомоги з питань зайнятості для жінок

На Донеччині запущено роботу груп самодопомоги з питань зайнятості для жінок

З листопада 2021 року у містах Волноваха, Вугледар, Краматорськ, Велика Новосілка, Маріуполь, Авдіївка, Бахмут і Торецьк жінками, які пройшли навчання на семінарах за темою «Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх і внутрішніх ресурсів в умовах пандемії» та вирішили об’єднатись для досягнення успіхів у працевлаштуванні, сформовані групи самодопомоги та проведені перші зустрічі.

Створені групи самодопомоги з питань зайнятості це осередки, де люди можуть ділитись своїм досвідом, отримують підтримку від тих, хто живе в схожій ситуації та вирішує ті ж самі проблеми (соціального, особистого характеру). В цих групах жінки надають одна одній і самі собі підтримку, пропрацьовують особистий травматичний досвіт, виробляють свій «механізм» стійкості.

Групи самодопомоги з питань зайнятості покликані допомагати жінкам та чоловікам з уразливих категорій населення посилити розуміння та покращити знання у сферах підприємництва, саморозвитку, впевненості у власних силах, тощо. Це допоможе їм впевненіше братись за власну справу, дасть шанс покращити матеріальне становище та бути корисними для своєї сім’ї, громади.

Роботи груп самодопомоги дозволить пом’якшити наслідки пандемії COVID19 для мешканців громад поблизу лінії зіткнення і надати поштовх до розвитку, в тому числі через мотивацію до започаткування власних справ/перекваліфікацію, пошук роботи, що у довгостроковій перспективі позитивно впливатиме на розвиток громад та соціально-економічну стійкість вразливих груп населення.

Робота груп передбачає регулярні зустрічі учасників, мотивуючі офлайн зустрічі з лідерами підприємств (в першу чергу жінками), приватними підприємцями, активістами та волонтерами на тему лідерства, постановки особистих цілей та мотивації до саморозвитку.

Записатись до груп можна за наступними контактами:

— телефон (Viber, Telegram) +380669944960; +380983065015.

— Фейсбук-сторінка: https://www.facebook.com/lwv.ngo/

Проєкт «Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх та внутрішніх ресурсів в умовах пандемії» втілюється в рамках Програми солідарності EU COVID-19 від ЄС для ініціативи «Східне партнерство», що реалізується PIN Україна People in Need Ukraine за фінансової підтримки Європейського Союзу
11:38
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).