{content|string_get_meta_description}

Молоді люди Бахмуту пройшли навчання та стали Амбасадорами діалогових практик

Молоді люди Бахмуту пройшли навчання та стали Амбасадорами діалогових практик

16, 17 та 18 лютого 2022 року за ініціативи Громадської організації «Центр розвитку місцевих громад»молоді люди з Бахмутської громади пройшли навчання за 3-х модульною сертифікаційною навчально-практичною програмою Амбасадорів діалогових практик.

В рамках програми в онлайн форматібуло проведено3 тренінги для молодих людей, які за результатами навчань отримали сертифікати громадських медіаторів.

Навчання відбувались за тренерством психологині, медіатора, конфліктолога, Марини Акімченкової.

Учасниками програми стали більше 20 молодих людей, які впродовж занять опанували теоретичні знання та набули практичні навички для подальшої роботи в громаді у якості амбасадорів діалогових практик або ж соціальних медіаторів.

Під час першого заняття учасники працювали з визначенням конфлікту, уточненням, дізнавались що таке саме соціальний конфлікт, знайомилися з класифікацією конфліктів з різних підстав, різницею між кримінальним та відновним правосуддям у вирішенні соціальних конфліктів. Розглядали роль, цілі та завдання громадського медіатора у цих процесах. На практиці вчилися працювати з конфліктограмою як дієвим інструментом підготовки до соціальної медіації (діалогу) та отримали домашнє завдання. Після перевірки завдання кожен учасник отримав відгук та доповнення тренера письмово. Так учасники отримали можливість покращити якість знань та практичних умінь у роботі з реальним конфліктом.

Другого дня навчаньпознайомилися із основними принципами медіації: добровільність, конфідеційність, нейтральність медіатора. На практичних прикладах розібрали, що означає дотримання цих принципів у роботі над кейсом. Познайомилися з поняттям компетенції та її складовими. Виконуючи вправу у групах учасники визначили які компетенції необхідні для роботи соціального медіатора. Обговорили найважливіші складові діалогового процесу: відносини, зміст, процес. Навчилися звертати увагу на сигнали конфліктів, правильно їх маркувати. Ознайомилися з методом аналізу конфлікту «Цибулина». Учасники отримали домашнє завдання: індивідуально провести аналіз конфлікту за методом «Цибулина».

На третій день навчань учасники приготували домашнє завдання: аналіз конфлікту за методом «Цибулина». На тренінгу працювали над розвитком комунікативних навичок з урахуванням методики ефективної комунікації. Проаналізували причинно-наслідкові зв'язки вербального посилу, яке формулює людина для оточуючих. Навчалися, як соціальні медіатори визначати трансформаційну можливість у конфлікті на етапі роботи над конфліктограмою. Учасники познайомилися із принципами діалогу.

На практичних прикладах тренер показала різницю між зонами відповідальності медіатора та учасників процесу. Розглянули фактори, при яких потрібен діалог у громаді. Познайомилися з повним циклом діалогового процесу та ще раз повторили ті етапи, які вже освоїли.

«Метою навчань єпосилення компетенцій відібраних громадських медіаторів з числа молоді з питань трансформації конфліктів, ненасильницького спілкування, побудови діалогів; надання інструментів та методології миротворців, пов’язаних з трансформацією конфліктів, освітою в галузі прав людини, міжкультурним діалогом», — підсумовує менеджер проєкту Олександр Медведєв.

Проєкт «Побудова мережі амбасадорів діалогових практик з числа молоді як інструмент пошуку порозуміння, підвищення участі молоді та внутрішньо переміщених осіб в житті громади» реалізується в рамках програми «СИЛА (Єднання через спільні дії молоді)» від IREX. Ця подія стала можливою за підтримки Державного департаменту США та IREX. Вміст є виключною відповідальністю ГО «Центр розвитку місцевих громад» і не обов'язково відображає погляди Державного департаменту США та IREX

21:33
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).