{content|string_get_meta_description}

Як діяти для перерахування розміру пенсійних виплат

Як діяти для перерахування розміру пенсійних виплат

До офісу ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Ольга, вона весь час проживає в Білозерці, під час окупації діти та онуки виїхали подалі від окупантів, залишились удвох з чоловіком. Ольга пенсіонер так як має понад 25 років педагогічного стажу, отримувала пенсію по вислузі років.

Досягнувши пенсійного віку, маючи достатній стаж, пані Ольга звернулась до пенсійного фонду про переведення її на пенсію за віком, так як має достатньо стажу роботи. В зв’язку з тим, що пані Ольга не згодна з розміром, а саме визначенням середньої заробітної плати при призначенні нового виду пенсії, звернулась за роз’ясненням до юриста громадської організації, та за допомогою в підготовці скарги.

Юристом ГО «Херсонський центр прав людини» надані роз’яснення, відповідно до чинного законодавства, ознайомлено пані Ольгу з судовою практикою з питань оскарження правильності призначення пенсії, Відповідно до п. «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» N 1788-Х-ІІ, статей 9, 26, 40-42 Закону України «Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування» N 1058, враховуючи численну судову практику в тому числі рішення Верховного суду від 29.11.2016 року N133/1476/15-а, постанови Великої Палати Верховного Суду N577/2576/17 від 31.10.2018р.

Юристом ГО «Херсонський центр прав людини» було надано допомогу пані Ользі в написанні скарги до пенсійного фонду щодо правильності призначення пенсії. Пані Ольга направила скаргу до пенсійного фонду, та має надію на те, що їй переглянуть розмір пенсії. “Дякую за роз’яснення, та надану допомогу в написанні скарги”, — пані Ольга. 

11:12
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).