{content|string_get_meta_description}

Завдяки допомозі юриста отримано погодження на виплату щорічної допомоги члену сім’ї полоненого

Завдяки допомозі юриста отримано погодження на виплату щорічної допомоги члену сім’ї полоненого

До офісу ГО «Херсонський центр прав людини» на початку липня 2023 року звернулась пані Розалія яка проживає в Білозерці, не працює, в зв’язку з постійними обстрілами Білозерки роботу знайти не просто, проживає зараз одна, син з 14.11.2022 року перебуває в полоні держави агресора, в квітні 2023 року поховала чоловіка. Як моральний так і матеріальний стан дуже складний. Про те що її син перебуває в полоні вона має підтвердження з координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

До юриста громадської організації звернулась за роз’ясненням чи достатньо цих підтверджень з координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Міжнародного Комітету Червоного Хреста для отримання щорічної допомоги як члену сім’ї полоненого, чи вважається це встановленим фактом позбавлення особи особистої свободи.

Юристом надано роз’яснення, що наявність підтверджень з координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Міжнародного Комітету Червоного Хреста не вважається встановленим фактом позбавлення особи особистої свободи. Прийняття рішення про встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України належить виключно до повноважень Комісії з питань встановлення, факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, яка створена при Мінреінтеграції відповідно до ПКМ України від 15.11.2022 року № 1281.

Рішення Комісії про встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України встановлюється на підставі заяви форма якої визначена наказом Мінреінтеграції № 281 від 01.12.2022 року

Не маючи змоги самостійно підготувати заяви на розгляд Комісії пані Розалія звернулась по допомогу до юристки в підготуванні заяв. Маючи наданий юристом чіткий перелік документів які необхідні для складання заяв на отримання допомоги членам пані Розалія отримала підготовлені юристом заяви:

-про встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;

-про визнання членом сім’ї особи, стосовно якої встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;

-про отримання державної грошової допомоги відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист, осіб стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей“ № 2010- ІХ від 26.01.2022 року

Ввесь пакет документів з допомогою юристки направлений до Мінреінтеграції на розгляд Комісії та в серпні 2023 року вже маємо результат про погодження виплати пані Розалії державної грошової допомоги.

І хоча кошти на рахунок ще не надійшли пані Розалія дуже задоволена тим, що громадська організація «Херсонський центр прав людини» в особі юристки стала для неї надійною підтримкою. Дуже важливо усвідомлювати що ти зі своїми проблемами не на самоті і є можливість вирішити задачі. 

11:13
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).