{content|string_get_meta_description}

Юрист допоміг подати заяву до суду про скасувати тимчасового обмеження права виїзду за кордон

Юрист допоміг подати заяву до суду про скасувати тимчасового обмеження права виїзду за кордон

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Оксана, яка проживає в Білозерці за допомогою у вирішені питання скасування обмеження у праві виїзду за межі України.

Пані Оксана навіть не підозрювала, які проблеми на неї чекають, коли вирішила поїхати за кордон, щоб провідати онуків та хоч трохи заспокоїтись від постійних обстрілів Білозерки. Дізнавшись на кордоні, що ще 2009 році була винесена ухвала про тимчасове обмеження їй у праві виїзду за кордон і їй відмовили в виїзді за межі України. У першу чергу її цікавило чи можливе скасування обмеження виїзду за межі України коли обставини давно змінились і підстави для обмеження виїзду відсутні.

Юристом пані Оксані надано роз’яснення, що відповідно до ст 441 ЦПК України суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника.

Також надані роз’яснення відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 6 Закону «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України» що право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено лише у випадках, коли він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, — до виконання зобов`язань

Пані Оксана, маючи підтвердження виконавчої служби про відсутність відкритих виконавчих проваджень на підставі яких виносилась ухвала суду про тимчасове обмеження виїзду за межі України, звернулась за допомогою в написані заяви до суду про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України.

Самотужки таку заяву написати складно та є безліч юридичних вимог яких необхідно дотримуватись, юристом надана допомога в підготовлені заяви про скасування тимчасового обмеження виїзду за межі України відповідно до Закону України “Про виконавче провадження”, Закону України “Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну” ЦПК України. та направлені її до суду.

Як результат заяву прийнято до судового провадження, зараз пані Оксана в надії отримати рішення про скасування в обмежені права виїзду за кордон та зустрітися з внуками. «Я дуже вдячна за допомогу юристу, яка надала роз'яснення щодо вимог законодавства стосовно скасування обмеження у праві виїзду за межі України та підготувала заяву до суду. Маю надію, що буду мати найближчим часом можливість виїхати за кордон та побачити онуків». 

11:14
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).