{content|string_get_meta_description}

Юрист допоміг розібратись у борговому питанні аліментів для дитині

Юрист допоміг розібратись у борговому питанні аліментів для дитині

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку вересня 2023 року звернулась пані Надія яка проживає в с. Розлив, працює медичною сестрою в Херсонській обласній клінічній лікарні, розлучена, виховує двох доньок трьох та п’яти років .

Як мати вона розуміє, що їй необхідно утримувати доньок та піклуватись про них. Чого не скажеш про батька дітей, який забув, про свій батьківський обов’язок та з листопада 2021 не переймається тим, що необхідно надавати допомогу дітям – сплачувати аліменти.

До юриста громадської організації звернулась за роз’ясненням чи можливо під час дії воєнного стану, коли виконавча служба в районі не працює, з’ясувати стан виконання судового рішення про стягнення аліментів на утримання дітей, як дізнатись які вчиняються заходи примусового виконання, як отримати довідку про наявну заборгованість по сплаті аліментів?

Юристом центру пані Надії надано роз’яснення про порядок стягнення аліментів, який визначений статтею 71 Закону України «Про виконавче провадження». Надані роз’яснення щодо відповідальності боржника за несплату аліментів яка визначена Сімейним кодексом України ( ст .196), Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 183-1), Кримінальним кодексом України ( ст. 164)

Не маючи змоги самостійно підготувати заяви та направити їх на електронну адресу відділу виконавчої служби пані Надія звернулась по допомогу до юристки центру в підготуванні заяв.Надано допомогу в складані запитів до відділу державної виконавчої служби щодо повідомлення про вжиті заходи примусового виконання відносно боржника, підготовлено заяву про надання довідки про наявну заборгованість по сплаті аліментів за період з листопада 2021 року. Надана допомога в направлені запитів до виконавчої служби на електронну адресу.

Як результат пані Надія вже отримала відповіді на підготовлені юристом запити:

-відповідь відділу державної виконавчої служби про вжиті заходи примусового виконання;

-отримала ідентифікатор доступу до автоматизованої системи виконавчого провадження;

— отримала довідку розрахунок заборгованості зі сплати аліментів.

І хоча ще не стягнута заборгованість по сплаті аліментів, але пані Надії важливобуло знати в якому стані перебуваєвиконавче провадження, яка накопичилась заборгованість по сплаті аліментів для того щоб для себе прийняти рішення, як діяти далі? Чи потрібен такий батько дітям, який про них взагалі не дбає? Чи подати заяву про порушення кримінальної справи?.. Це вже буде рішення пані Надії.

Пані Надія ознайомлена з законодавчими нормами, які визначають обов’язок батька дбати про своїх дітей та захищають її права та права дитини. Важливим є те, що ти не на одинці зіс воїми проблемами, є можливість отримати кваліфіковану консультацію та допомогу в складані заяв та запитів.

« Дуже вдячна за ту добру справу яку робить громадська організація надаючи безкоштовну правову допомогу. Коли ти обмежений в часі, немає технічних ресурсів, але є можливість отримати допомогу громадської організації в якій працює кваліфікований юрист, яка погоджує з тобою день і час зустрічі саме зручний для тебе – це круто! Я задоволена спілкуванням з юристом та вдячна за роботу». 

20:03
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).