{content|string_get_meta_description}

Скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України

Скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку вересня 2023 року звернулась пані Валентина, яка мешкає в Білозерській територіальній громаді. Після звільнення селища від окупантів повернулась додому в рідну оселю, але склалося так, що роботи поки немає, тому пані Валентина прийняла рішення поїхати за межі країни до невістки з онуками.

На кордоні пані Валентині повідомили, що в 2013 році по відношенню до неї винесена ухвала суду про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України про яку вона навіть зразу і не згадала, адже всі борги давно погашені, їй не дозволили перетнути кордон. На кордоні пояснили, що таке обмеження може бути скасоване в судовому порядку.

До юриста центру пані Валентина звернувся за допомогою в підготовці заяви до Херсонського міського суду про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України. Юристкою центру пані Валентині надано роз’яснення щодо її права на скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України та роз’яснено вимоги Закону України «Про виконавче провадження», Закону України «Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України», які документи необхідно долучити до заяви про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України.

Витребувавши всі необхідні документи для подання зави до суду, юристка центру підготувала заяву до суду про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, та допомогла подати заяву до суду.

І як результат суд виніс ухвалу про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України. Пані Валентина тепер впевнено планує наступну подорож за межі країни, вона тепер може здійснити свою мрію – провести різдвяні свята зі своїми онуками . 

21:08
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).