{content|string_get_meta_description}

З’ясування рішення щодо скасування адміністративного штрафу та стягнення моральної шкоди

З’ясування рішення щодо скасування адміністративного штрафу та стягнення моральної шкоди

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» в жовтні 2023 року звернувся пан Олександр, який мешкає в Білозерській територіальній громаді. Напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну пан Олександр відстоював своє право в суді щодо скасування адміністративного штрафу та стягнення моральної шкоди. Засідання суду відбулося, але подальший стан його справи залишився невідомим. Перебуваючи в окупації, не було можливості дізнатись, а після звільнення збройними силами України немає в кого з’ясувати, а ще до всього відсутній нормальний зв'язок та технічні можливості. Самому дізнатись про хід справи було не під силу, знайомі порадили звернутись до юриста центру.

Юристом центру пану Олександру надано роз’яснення щодо порядку набрання чинності рішення суду відповідно до ст 254 КАСУ. За допомогою юриста пан Олександр з’ясував, що по його справі розглядалась апеляційна скарга та частково змінено рішення суду першої інстанції, рішення прийнято на його користь, але зменшився розмір моральної шкоди.

Пан Олександр отримав роз’яснення щодо порядку примусового стягнення відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» та Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», яке виконується в межах відповідних бюджетних призначень шляхом списання коштів з рахунків державного органу, а в разі відсутності у зазначеного державного органу відповідних призначень — за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду. Отримав перелік документів необхідних для долучення до заяви щодо стягнення моральної шкоди з державного органу.

І як результат пан Олександр має підтвердження щодо прийняття на виконання рішення суду про стягнення моральної шкоди з державного органу. 

21:09
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).