{content|string_get_meta_description}

Віднайти надію та жагу до життя, як психолог громадської організації «Агенція демократичного розвитку Донбасу» допоміг жінці-ВПО з інвалідністю

Віднайти надію та жагу до життя, як психолог громадської організації «Агенція демократичного розвитку Донбасу» допоміг жінці-ВПО з інвалідністю

Катерина — внутрішньо переміщена особа з інвалідністю, яка пережила важкий період свого життя. Вона втратила свій дім на Донбасі через війну і змушена була шукати притулок в іншому місті, так вона опинилась в місті Кропивницький. Адаптація до нового середовища, втрата звичного життя та нездатність займатися роботою спричинили у Катерини серйозні проблеми психологічного характеру. Таким чином, громадянка звернулась до психолога громадської організації «Агенція демократичного розвитку Донбасу» для отримання допомоги.

Під час першої зустрічі Катерині було надано безперешкодний простір для висловлення своїх почуттів, думок та турбот. Психолог уважно слухав її і сприяв створенню відкритого та адаптивного середовища, що надавало змогу оцінити психоемоційний стан Катерини.
Поступово, психолог розпочав роботу над психологічними бар'єрами жінки. За допомогою психолога, Катерина почала розуміти, що не всі втрати є остаточними, і що є можливість створити для себе нове життя навіть у новому місті. Психологом було знайдено нові ресурси та розвиток потенційних можливостей жінки. Катерина впродовж деякого часу ходила на консультації до психолога, де фахівцем також було надано інформацію про доступні ресурси та послуги, які були в нагоді при подоланні труднощів.
Завдяки зустрічам з психологом, Катерина отримала навички самодопомоги та можливості для розвитку свого потенціалу. Вона почала шукати роботу та нові знайомства в новому місті.
Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу та Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів Америки. Її зміст є виключною відповідальністю громадської організації “Агенція демократичного розвитку Донбасу” і не обов’язково відображає позицію Німецького фонду Маршалла.

Black Sea Trust for Regional Cooperation

#ПрямуємоРазом #ПрограмаСтійкість #BSTproject

12:37
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).