{content|string_get_meta_description}

Засобами подолання стресу в умовах війни оволоділи ВПО з інвалідністю

Засобами подолання стресу в умовах війни оволоділи ВПО з інвалідністю

12 листопада відбувся вебінар для ВПО з інвалідністю «Як справлятися з гострим стресом та першими проявами ПТСР в умовах війни». У ході зустрічі були обговорені найрозповсюдженіші проблемні питання, пов'язані з психічними розладами під час війни.

Один з основних моментів обговорення стосувався того, коли переживання тяжкої події виходять за норму. Учасники дізналися, що існують різні форми переживань, і властивість реагувати на стресові ситуації може бути у кожної людини різною.
Особлива увага була приділена ознакам посттравматичного стресового розладу (ПТСР) і шляхам виявлення перших його проявів. Учасникам було пояснено, що ПТСР може проявлятися через інтрузії (нав'язливі спогади), флешбеки (відтворення події) та інші симптоми. Вони також отримали рекомендації щодо того, як справлятися з цими проявами і отримувати необхідну підтримку.
Одна зі значущих тем, яка була піднята під час вебінару, стосувалася уникнення тригерів. Вчасно виявляти та змінювати поведінку шляхом уникнення може бути корисними для полегшення симптомів ПТСР.
Результати цієї зустрічі були дуже позитивними. Учасники отримали нові знання та навички, які тепер можуть допомогти їм справлятися зі стресом та першими проявами ПТСР під час війни. Вони також поділилися своїми думками та враженнями про вебінар, зазначивши, що отримали корисну інформацію і вдячні організаторам за цю можливість вивчати прояви психічних розладів і шляхи їх подолання: “За допомогою терапевтичних методів я навчився контролювати свої емоції та заспокоїти свій розум”.
Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу та Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів Америки. Її зміст є виключною відповідальністю громадської організації “Агенція демократичного розвитку Донбасу” і не обов’язково відображає позицію Німецького фонду Маршалла.

Black Sea Trust for Regional Cooperation

#ПрямуємоРазом #ПрограмаСтійкість #BSTproject

12:45
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).