{content|string_get_meta_description}

Професійна юридична допомога у справі щодо стягнення аліментів

Професійна юридична допомога у справі щодо стягнення аліментів

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку січня 2024 року звернулась пані Оксана, яка мешкає в Білозерській територіальній громаді. Ще в січні 2022 року так сталося, що з чоловіком вона розлучилась та отримала судовий наказ про стягнення аліментів на неповнолітню доньку. З чоловіком домовились, що допомагати буде добровільно і звертатись до виконавчої служби немає потреби. Визначились з розміром допомоги. Все спочатку було добре і дійсно чоловік допомагав доньці, але вже майже пів року він вирішив, що це не обов’язково, адже ми отримуємо допомогу як ВПО.

Звернувшись у виконавчу службу за місцем фактичного перебування як ВПО, отримали відмову, тому що звертатись необхідно в виконавчу службу за місцем проживання боржника з оригіналом виконавчого документу. Оригінал виконавчого документу залишився за місцем реєстрації, тому прийняла рішення приїхати в Білозерку і вирішити все на місці.

Знаючи про те, що в Херсоні виконавча служба не працює, в фейсбуці знайшла телефон громадської організації, яка надає безкоштовну правову допомогу. Маючи зовсім мало часу, ще з дороги, за номером телефону, домовилась про зустріч з юристом громадської організації «Херсонський центр прав людини» .

До юристки громадської організації в Білозерський офіс пані Оксана звернувся за допомогою в підготуванні заяви про примусове виконання рішення про стягнення аліментів.

Юристкоюінформаційно-правового центру у смт. Білозерка пані Оксані надано роз’яснення Закону України «Про виконавче провадження» щодо її права на звернення до виконавчої служби, який перелік документів необхідно додати до заяви. Надане роз’яснення, що пред’явлення виконавчого документа до виконання може бути шляхом безпосереднього звернення до органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця або даний виконавчий документ разом із заявою може бути направлений для примусового виконання поштою з метою гарантії доставки — рекомендованим поштовим відправленням. Надана допомога в складані заяви про примусове виконання рішення суду та направлені до виконавчої служби.

І як результат пані Оксана отримала постанову про відкриття виконавчого провадження, що послужило стимулом для батька почати регулярно сплачувати аліменти.

«Вдячна, за підтримку, розуміння та надання професійної допомоги юристу, я була обмежена в часі, тому дуже хвилювалась. Дякуючи юристу я витратила на все дві години і повний пакет документів у мене готовий. Я ніскільки не пошкодувала, що прийняла рішення звернутись за допомогою до громадської організації.»

20:28
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).