{content|string_get_meta_description}

Виправлення помилок: як інформаційно-правовий центр допоміг закріпити право власності на нерухомість

Виправлення помилок: як інформаційно-правовий центр допоміг закріпити право власності на нерухомість

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Віктор, який мешкає в Білозерській територіальній громаді. У мирний час ніхто з нас особливо не звертав увагу на документи на право власності на будинок, ми знали що вони у нас є і будинком ми володіємо на законних підставах, адже батько успадкував свій будинок від свого батька, які тут можуть бути сумніви. Але тепер в цей не легкий для нас всіх час російської агресії, коли кожен день руйнуються будинки, ми вирішили перевірити свої документи, привести їх у відповідність до останніх вимог законодавства. З’ясувалось, що в свідоцтві на право власності на будинок допущена помилка в написані прізвища власника. Засмутились, що вирішувати нашу проблему мабуть доведеться через суд, але нам в військовій адміністрації порадили звернутись за консультацією до юриста інформаційно-правового центру.

Юристкою пану Віктору надано роз’яснення про можливий позасудовий шлях вирішення питання виправлення помилки, що за загальним правилом позасудовий спосіб виправлення помилок у документах відбувається шляхом звернення до органу, що видав документ. Такий орган може виправити помилку лише у тому разі, якщо в документах, на підставі яких він видавався, даної помилки не було, і помилка була допущена саме з вини органу, який видав документ (у разі виявлення орфографічних або технічних помилок). Вивчивши документи надані при звернені на консультацію пан Віктор отримав пораду звернутися до органу, що видав документ і вирішити питання позасудовим шляхом.

І як результат пан Віктор зміг вирішити питання виправлення помилки позасудовим шляхом та зареєструвати право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

«Вдячний за надання професійної допомоги юристу, я розумів, що звернення до суду це дуже клопітна справа та і часу на це піде не мало. Дякуючи юристу перш за все, що вона детально розібралась, пояснила, що можливо спочатку розглянути питання позасудовим шляхом. Тепер я також буду радити своїм знайомим звертатись за правовою допомогою до інформаційно-правового центру.»

18:31
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).