{content|string_get_meta_description}

Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів

Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів

До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій, який мешкає в Білозерській територіальній громаді. «Як багато хто з нас, я довгий час користувався картковим кредитом, кредитна історія у мене була завжди позитивною. Але так сталося, що під час воєнного стану втратив постійну роботу, не має можливості отримувати стабільний дохід тому і виникла заборгованість по кредиту. Про те, що банк подав позов до суду я випадково дізнався за тиждень до призначеної дати розгляду справи. Спочатку це був відчай, паніка, незрозуміло яким чином нараховано така сума боргу. Знайомі порадили звернутись за консультацією до юриста інформаційно-правового центру у смт. Білозерка».

Юристкою центру пану Андріюнадано роз’яснення про його право на ознайомлення з матеріалами справи відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, якою визначено, що особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії з документів, долучених до справи. Про право відповідно до ст. 43 ЦПК України заявляти клопотання.

Юристкою пану Андрію підготовлено клопотання до суду про ознайомлення з матеріалами справи. І як результат розгляд справи перенесено, пан Андрій має можливість ознайомитись з матеріалами справи та розрахунком заборгованості, та визначитись чи згоден з позовними вимогами.

Пан Андрій, ознайомившись з матеріалами справи та розрахунками заборгованості, спільно з юристкою центру визначив оптимальний спосіб вирішення конфлікту з банком. Ретельно вивчивши всі деталі та правові норми, що регулюють його справу, вони розробили стратегію, спрямовану на мирне врегулювання та уникнення додаткових юридичних складнощів.

Завдяки вмілій роботі пана Андрія та його юристки, вони змогли досягти позитивного рішення ситуації. Пан Андрій уклав домовленість з банком та вирішив питання заборгованості, враховуючи свої фінансові можливості та індивідуальні обставини.

Цей приклад ілюструє, як ефективна юридична підтримка може допомогти громадянам вирішувати складні фінансові питання та виходити із складних життєвих ситуацій. Юристи інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» продовжують свою роботу, забезпечуючи підтримку громадянам у різних сферах правових відносин.

19:51
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).