{content|string_get_meta_description}

​Громадські активісти Донеччини презентували місцевій владі Положення про роботу Е-модуля публічних консультацій

​Громадські активісти Донеччини презентували місцевій владі Положення про роботу Е-модуля публічних консультацій

19 лютого 2020 року в м. Бахмут громадськими активістами ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» за проектом «Впровадження інструментів громадського моніторингу діяльності місцевих владних інституцій та електронного урядування задля підзвітності влади в громадах» було проведено конференцію з презентацією проекту Положення «Про е-модуль публічних консультацій моєї громади».

Під час заходу, учасниками якого стали представники місцевої влади та робочої групи було презентовано проект Положення «Про е-модуль публічних консультацій моєї громади».

Учасники ознайомились з представленим проектом Положення, обговорили його зміст та внесли свої пропозиції.

Напередодні представниками громадської організації “Агенція демократичного розвитку Донбасу” було проведене дослідження стосовно стану громадської участі у роботі місцевої влади в чотирьох місцевих радах Донеччини. В рамках дослідження проаналізовано практику застосування та виявлено стан ефективності консультацій з громадськістю та різних форм участі громадськості у прийнятті управлінських рішень в місцевих радах. Досліджувались Очеретинська селищна рада, Сіверська міська рада, Соледарська міська рада та місто Торецьк.

За основними висновками проведеного дослідження, електронні консультації з громадськістю в досліджуваних радах — це один з інструментів місцевої демократії, в якому є необхідність для залучення громадян до вирішення проблем громади та підвищення фаховості рішень місцевої влади.

Метою розробки проекту Положення «Про роботу Е-модуля публічних консультацій» є створення дієвого механізму регулярних консультацій громадськості та місцевої влади через зручний для громадянина спосіб (мобільний телефон, ноутбук), а також підвищення рівня участі мешканців територіальних громад у створенні ефективних, правових та наділених довірою демократичних інституцій місцевого самоврядування.

«Ми працюємо над вдосконаленням інституційної спроможності громадянського суспільства та місцевої влади у процесі прийняття рішень, в тому числі, у просуванні реформ на місцевому рівні. Одним з інструментів такого покращення повинна стати практика електронних консультацій. Електронні консультації з громадськістю — це один з інструментів місцевої демократії, який дозволяє залучати громадян до вирішення проблем громади та підвищує фаховість рішень місцевої влади» — зазначив керівник організації Сергій Коваленко.

Також учасники тренінгу ознайомились з можливостями сайту «Зміни своє місто» www.zminy-misto.com на якому громадськими активістами розроблено та створено відкриту Інтернет – платформу, що являє собою зразок Е-модуля публічних консультацій та демонструє ефективний інструмент взаємодії мешканців міста з представниками органів влади для вирішення проблем громади. Завдяки ресурсу користувачі можуть відзначати та описувати конкретну проблему їхніх громад, після чого повідомлення спрямовується до відповідного управління міської ради.

«Публічні консультації у форматі відкритого діалогу нададуть можливість органам місцевої влади отримати пропозиції від громадян щодо дискусійних питань, які зачіпають їхні економічні, соціальні чи будь які інші інтереси, а громадянам – взяти участь у демократичному управлінні громадою. Запуск модуля комунікаціїдозволить залучати широку громадськість до розробки місцевих політик, а місцева влада продемонструє свою відкритістьта бажання діалогу з громадськістю», — впевнений Сергій Коваленко.

Публікація здійснена в рамках проекту «Впровадження інструментів громадського моніторингу діяльності місцевих владних інституцій та електронного урядування задля підзвітності влади в громадах, що відносяться до Очеретинської селищної ради, Сіверської міської ради, Соледарської міської ради та міста Торецьк» при підтримці Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). #Майстерня_Доброго_врядування #UNDP_Ukraine #UNRPP #Sida #SDC

16:36
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).