{content|string_get_meta_description}

Громадські організації Донбасу об’єднуються заради допомоги населенню під час коронавірусу

Громадські організації Донбасу об’єднуються заради допомоги населенню під час коронавірусу

Дана ініціатива спрямована на попередження поширення, подолання і пом’якшення наслідків епідемії коронавірусу в Україні через інформування, забезпечення базових потреб та захист прав уразливих категорій населення, таких як літні люди, безхатченки, лікарі та медичний персонал.

Спеціалістами Консультаційних бюро для громадян, офісів Мережі правового розвитку та інших правозахисних організацій в рамках ініціативи здійснюється надання безоплатної правової, консультаційної та психологічної допомоги онлайн та за допомогою гарячої лінії. Волонтери ініціативи залучаються до доставки та розповсюдження продуктів для людей похилого віку, проведення інформаційної роботи з людьми та поширення інформаційних пам’яток. Здійснюється збір коштів, продуктів, ліків для підтримки людей похилого віку та безхатченків у Слов’янську, Краматорську, Маріуполі, Сєвєродонецьку. Новоайдарі, Попасній, Станиці Луганській та Запоріжжі.Такожпроводиться набір волонтерів та інформаційна робота з населенням з метою протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні.

Розпочиналась ініціатива з того, що співробітники організацій Мережі консультаційних бюро вирішили під час карантину залишатись на зв’язку з тими, хто потребує допомоги і проводили безкоштовні правові та психологічні консультації у дистанційному режимі засобами телефонного зв’язку, Скайпом, електронною поштою, меседжером, в онлайн-чаті.В той же час волонтери організацій здійснювали доставку їжі, продовольства, медикаментів, ліків та медичних засобів людям з інвалідністю, похилого віку, маломобільним та іншим потребуючим допомоги громадянам, що звертались по допомогу до організацій.

«Спочатку учасниками ініціативи були громадські організації Мережі консультаційних бюро для громадян це «Громадська платформа», «Суспільна Служба Правової Допомоги», «Правозахисний рух в підтримку прав біженців та відновлення демократичного Донбасу», «Центр європейських ініціатив Луганщини» та невдовзі до ініціативи стали приєднуватись і інші організації, які також виявили бажання допомагати людям власними ресурсами – «Агенція демократичного розвитку Донбасу», «Ліга жінок — виборців» та «Запорізька правозахисна група», — розповідає голова ГО «Громадська платформа» Сергій Кошель.

Наразі в рамках ініціативи створено сайт «Переможемо COVID-19 разом» http://stopcovid-19.com.ua/ діяльність якого спрямована на попередження поширення, подолання і пом’якшення наслідків епідемії коронавірусу в Україні через інформування, забезпечення базових потреб та захист прав уразливих категорій населення, таких як літні люди, безхатченки, лікарі та медичний персонал.

На сайті розміщено телефон гарячої лінії +380961552726, онлайн форми для отримання правових консультацій та приєднання до ініціативи, новини про роботу Консультаційних бюро, ресурси допомоги та іншу важливу для населення інформацію, а також контактна інформація про організації – учасниці ініціативи та реквізити для фінансової підтримки.

16:45
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).