{content|string_get_meta_description}

В Донецькому регіоні стартував проєкт «Голос жінки має силу 2020»

В Донецькому регіоні стартував проєкт «Голос жінки має силу 2020»

Стартував проєкт «Голос жінки має силу» (Women Voices Count) Фундації прав людини, партнером з реалізації якого в Донецькому регіоні є Громадська організація «Агенція Демократичного Розвитку Донбасу».

Що являє собою даний проєкт?

Проєкт з’явився як національна адвокаційна кампанія, котра працює задля того, аби голоси жінок і дівчат, передусім тих, хто постраждав на Сході України, не губилися в ході тривалого військового конфлікту в нашій державі. «Голос жінки», започаткований як навчання блогерства в 2017 році, поступово став міжрегіональною платформою для лідерів, готових до відновлення миру в Україні.

У рамках проєкту створено незліченну кількість блогів, пов’язаних із цією тематикою, проведено сотні навчальних, адвокаційних та мистецьких заходів на тему миру, установлені сталі зв’язки з місцевою владою. За три попередні роки роботи завдяки проєкту вдалося об’єднати за допомогою різних заходів кілька десятків тисяч людей з різних регіонів України, включаючи жінок з непідконтрольних територій.

Метою проєкту є:

Установлення в суспільстві гендерної рівності як важливої умови сталого розвитку країни;Забезпечення виконання в Україні умов Резолюції 1325 РБ ООН та досягнення цілей сталого розвитку до 2030 року;Підтримка місцевих органів влади та неурядових організацій, що працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної участі жінок у всіх суспільних процесах;Розширення можливостей жінок та посилення їхніх голосів на місцевому рівні, створення простору для повноправної участі жінок з усієї України у вирішенні питань, пов’язаних з побудовою миру та встановленням безпеки на національному рівні;Розвиток блогерства як інструмента впливу та каналу комунікації для цілей миротворчості;Послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві шляхом спільної творчої діяльності;Залучення до миротворчих процесів широкої аудиторії за допомогою художніх виставок, драматичних театрів, вуличних вистав, відеоблогів та інших арт-форматів.У рамках проєкту запланована низка інформаційно-просвітницьких та арт-заходів:
  • П’ять 4-денних Шкіл-тренінгів на теми блогерства, жіночого лідерства і миротворчості
  • Активна блогерська діяльність
  • Низка регіональних заходів
  • Всеукраїнська акція «Мирний квартал», яка пройде 1 червня у 10 регіонах України
  • Мистецький вернісаж до 21 вересня – Міжнародного дня миру, присвячений темі миротворчості та миру

У 2015 році почалася масштабна робота над впровадженням Національної програми з соціально-економічного захисту внутрішньо переміщених жінок. Так з’явився проект «Голос жінки має силу» (WomenVoicesCount). Його мета – побудова діалогу серед внутрішньо переміщених жінок, підвищення професіоналізму лідерок громадських організацій у таких сферах, як онлайн правозахист і блогерство. У перспективі це стане фундаментом для відновлення миру.

Слідкувати за новинами можна на офіційній сторінці Фундації www.uhrf.org

У Facebook https://www.facebook.com/groups/human.rights.foundation.ukraine/ та на сторінці ГО «Агенція Демократичного Розвитку Донбасу» https://www.facebook.com/ngoddda/

Проєкт реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

#ГолосЖінкиМаєСилу#WomenVoicesCount#ФундаціяПравЛюдини#HumanRightsFoundation

19:22
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).