{content|string_get_meta_description}

У Краматорську відбувся автопробіг «Україна – єдина країна!»

У Краматорську відбувся автопробіг «Україна – єдина країна!»

Жителі Краматорська провели акцію, присвячену шостій річниці мітингу на підтримку територіальної цілісності України.

Жителі міста, враховуючи карантинні вимоги і не порушували чинне законодавство, проїхалися вулицями міста на автомобілях з державною символікою. Таким чином громадськість символічно відзначила річницю акції «Україна – єдина країна!».
«У даній акції беру участь щороку. У 2014 було не зовсім зрозуміло, що відбувається, прийняти це було дуже складно. Було нерозуміння до кінця того, хто свій, а хто – чужий. Ми сюди йшли без прапорів, без символіки тоді. Ми чисто випадково дізналися про акцію. І ось коли прийшли і побачили просто натовп народу і, знаєте, тоді стало легше дихати, тому що в місті поруч є реально люди, які думають так само як і ти. Йшли з таким настроєм тоді, що «або пан, або провал», – розповіла про події шестирічної давності учасниця автопробігу Наталія.
Однак карантинні заходи в 2020 році внесли свої корективи в життя міста. Переважна більшість жителів Краматорська на даний момент залишається вдома. Автопробіг, який традиційно стартував від перетину вулиць Паркової та Я. Мудрого, не носив масового характеру. Учасники акції припаркували окремо свої автомобілі і спілкувалися маленькими групами.
«У 2014 году я побачив, що наші люди такі доброзічліві, що дійсно Краматорськ – це Україна. Коли побачив кількість людей, які зібраліся, мені вже не було так страшно. Сьогодні ми їдемо містом, щоб нагадаті: Краматорськ – це Україна!», – зазначив організатор акції, депутат Краматорської міськради Валерій Власенко.

Маршрут автопробігу був досить довгим. Учасники поїхали колоною вгору по вул. Парковій, згорнули на бул. Краматорський, далі виїхали через вул. Двірцеву на В. Стуса, Академічну, обігнули Хабаровську, Л. Бикова, повернулися на бул. Краматорський і через Паркову з боку Академічної виїхали на площу Миру, де виконали гімн, дотримуючись відстань між учасниками. Таким чином чергова дата опору жителів Краматорська бойовикам і російської окупації не пройшла непомітно.

Нагадаємо, що в попередні роки масова хода збирала кілька тисяч учасників. Акція традиційно носила мирний характер і проходила без інцидентів.

За матеріалами MustPost.today
Посилання на публіуацію: https://www.mustpost.today/u-kramatorsku-vidbuvsya-avtopro…/

11:14
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).