{content|string_get_meta_description}

У Краматорську виготовляють зволожувачі кисню

У Краматорську виготовляють зволожувачі кисню

У Краматорську почали виготовляти зволожувачі кисню. Ці апарати у лікарнях використовують для оксигенотерапії.

Зволожувач кисню забезпечує подачу додаткової порції оксигену людині, яка потребує респіраторної підтримки. Складається він з кисневого балона, ємності з водою та редуктора з ротаметром.

“Це пристрій, який понижує тиск цього балону, бо тут тиск може бути 150 атмосфер, 100 атмосфер, а нам для того, щоб дихати, потрібно 0- 0,3 атмосфери. І тому тут ми зменшуємо тиск, а потім, от так відчиняємо. І бачите, пішли бульбашки. Таким чином кисень, який сухий, ось у цьому балоні зволожується парами води. Таким чином, наші легені не опалює сухий кисень”, — показав роботу апарату директор заводу автогенного обладнання Володимир Сергієнко. Далі через носовий катетер зволожений кисень подається хворій людині. За словами Володимира Сергієнка, такий апарат пропускає від одного до 20 літрів оксигену за хвилину: “Такого балону вистачить, в залежності від розходу, година, дві, три. Але у лікарнях зазвичай не такі маленькі. Це для швидкої допомоги, а у лікарнях великі, 42-літрові балони”.

Це перший зразок зволожувачу кисню, що виготовили на підприємстві, на основі апарата Боброва. Частину деталей розробили зараз, інші виготовляли до карантину. Деталі з латуні виточують на заводі десятеро працівників підприємства. Виробництво першої партії зволожувачів кисню розпочали з 13 квітня.

“Десь 100 штук в день можна виробляти, якщо вони знайдуть свій попит”, — повідомив директор заводу. За необхідності виробництво можуть збільшити до п’яти сотень на добу. За словами Володимира Сергієнка, зволожувачі кисню не замінять апарати штучної вентиляції легенів, але можуть полегшити дихання.

21:43
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).