{content|string_get_meta_description}

Реабілітаційний центр планують розмістити у Волноваській лікарні

Реабілітаційний центр планують розмістити у Волноваській лікарні

Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю у Волновасі планують вкотре перенести в інше приміщення. Упродовж 10 років роботи центр п’ять разів переїжджав з місця на місце. Тепер його хочуть розмістити у міській лікарні №1. Наразі чекають на гроші з держфонду регіонального розвитку аби її відремонтувати.

У реабілітаційному центрі займаються 30 дітей з інвалідністю з усього району. На час карантину в заняття припинені.
“Ми обслуговуємо дітей з інвалідністю Волноваського району. Це дітки з аутизмом, їх достатньо багато, з розумовою відсталістю, діти з синдромом Дауна”, — розказує асистентка вчителя-реабілітолога Тетяна Лісовська.

8 років до центру з села Вільне возить свою 12-річну доньку Ольга Замай. За словами жінки, за 10 років роботи закладу його тричі переводили до різних приміщень: “8 років ми звертаємося до влади, яка нас взагалі не чує, не реагує на наші звернення, не знає потреби наших дітей”.

“Нам пропонують, кажуть, що немає приміщень, приміщення банку «Аваль», там підвальне приміщення, дуже холодно. Зараз в іншому будинку, воно теж не відповідає всім вимогам, які мають бути для комплексної медичної реабілітації”, — каже вчителька-реабілітологиня Олена Антропова.

За словами заступниці голови Волноваської райдержадміністрації Ольги Сидоренко, на розгляд надали пропозицію розмістити реабілітаційний центр у приміщенні лікарні. Її цього року планують відремонтувати. Лікарню ремонтуватимуть за гроші з державного фонду регіонального розвитку. Будівля знаходиться за залізничним полотном.

“Я проживаю у селищі Донське, і нам треба на двох транспортах діставатись, потім пішки йти. Транспорт ходить дуже рідко. Я вважаю, що діти повинні займатися і фізично, у них не тільки має бути приміщення, але повинні бути й дитячий і спортивний майданчики, які могли б їх фізично розвивати, тому що діти замкнуті просто в чотирьох стінах”, — розказує мати вихованця Центру Людмила Федотова.

Як повідомила Ольга Сидоренко, райдержадміністрація отримала з обласного бюджету один мільйон гривень субвенції. За ці гроші планують купити автомобіль для дітей на візках та їхніх батьків: “Усі зауваження батьків, які були надані, ми врахуємо і якщо буде усіх влаштовувати, то це рішення буде ухвалене. Наразі воно ще на розгляді”. За словами держслужбовиці, ремонт у лікарні планують зробити до кінця поточного року.

За матеріалами MustPost.today
Посилання на публіуацію: https://www.mustpost.today/reabilitatsijnyj-tsentr-planuyu…/

20:57
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Як жінки ВПО шукали шляхи розвитку своїх громад
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Діалог жінки-ВПО та влада: розвиток через обговорення ключових питань
Юрист інформаційно-правового центру допоміг з вирішенням фінансових труднощів
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» на початку лютого 2024 року звернувся пан Андрій

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).