{content|string_get_meta_description}

Чи можна гуляти навколо будинку? Відповіді на найпопулярніші питання по карантину в Україні

Чи можна гуляти навколо будинку? Відповіді на найпопулярніші питання по карантину в Україні

Постановою Кабінетів Міністрів №211 було посилено заходи карантину в Україні.

Так, з 6 квітня в громадських місцях можна перебувати тільки в масці або респіраторі. Також заборонено гуляти в парках і скверах і йти по вулиці групою більше двох осіб.
Як відзначили в Міністерстві охорони здоров’я, обмеження введені насамперед для безпеки громадян і запобігання поширенню коронавирусной хвороби. І додали, що якщо всі громадяни будуть відповідально дотримуватися правил, то вже зовсім скоро країна зможе повернутися до звичного ритму життя. І хоча зміни вступили в силу ще тиждень тому, багато громадян досі не розібралися в головних правилах.
Чи можна ходити по вулиці без маски?
У постанові №211 говориться, що у всіх громадських місцях громадяни повинні бути в масці або респіраторі. На сайті Уряду пояснюється, що Громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату: під’їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи і т.д. Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади.
Яка відповідальність за порушення правил щодо карантину? Чи можуть оштрафувати за похід в парк або відсутність маски?
Можуть. За порушення правил карантину – штраф від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень. Якщо ви порушуєте санітарні правила і норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути і кримінальна відповідальність.
Можна ходити по вулиці втрьох?
По вулиці можна пересуватися тільки вдвох. Виняток – супровід дітей незалежно від їх кількості. Діти до 14 років можуть перебувати в громадських місцях тільки в супроводі дорослих.
Чи можна під час карантину гуляти навколо будинку?
Це не заборонено, але діють інші обмеження: не можна ходити групами більше двох осіб і гуляти в парках, скверах або зонах відпочинку. Виняток становлять тільки вигул домашньої тварини або службова необхідність.
Чи можна ходити в парк, сквер або на узбережжі?
Ні, не можна. Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон забороняється. Це дозволяється тільки в разі, якщо вам потрібно вигуляти домашню тварину, або за службовою необхідністю.
Закривають чи церкви на період карантину?
Уряд не закриває церкви, однак масові і релігійні заходи заборонені. Богослужіння можна проводити за участю не більше десяти осіб. Усі присутні, крім священнослужителя, зобов’язані носити під час богослужіння маски.
Чи можна пенсіонеру ходити на роботу?
Залишатися вдома повинні всі особи, які досягли 60-річного віку. Виняток можуть бути в тому випадку, якщо людина працює на підприємствах критичної інфраструктури і здійснює заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19 і не може працювати віддалено.
Чи можуть люди старше 60 років їздити на власному авто на дачу або в інше місце самоізоляції?
Рекомендується вибрати одне місце ізоляції і не міняти його до 24 квітня. Однак, якщо людина вирішить разово поїхати на дачу приватним авто, тому що вибрав саме її місцем ізоляції – він може це зробити.
Що робити самотнім людям похилого віку, у яких немає можливості купити продукти і ліки.
Людям, що знаходяться на самоізоляції (крім хворих COVID-19) і про яких нікому подбати, дозволено відвідувати магазини, аптеки та інші місця торгівлі, розташованих на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції. Вони так само повинні дотримуватися масочного режиму і мати при собі посвідчення особи державного зразка.
За матеріалами MustPost.today
22:28
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).