{content|string_get_meta_description}

Кобзар в руїнах. У Маріуполі руйнується кінотеатр ім. Шевченко

Кобзар в руїнах. У Маріуполі руйнується кінотеатр ім. Шевченко

Були часи, коли люди шикувалися в кілометрові черги, щоб потрапити на сеанс в цей кінозал. Зараз же в ньому можна подивитися тільки результат безвідповідальності і запустіння. Приміщення кінотеатру зараз перетворилося на руїни, а площа перед ним використовується як парковка.

Зайти в кінотеатр можна тепер без квитка. Там є кілька входів, один з яких був навіть підпалено. На місці каси, відразу за центральним входом, зараз величезний смітник і несанкціонований туалет. Зараз вже мало хто пам’ятає, але виявляється, всередині колишнього кінотеатру також є гарна мозаїка.
Всі підсобні приміщення захаращені не тільки побутовим сміттям, а й “продуктами життєдіяльності” наркоманів і алкоголіків. Також помітно, що будівля розбирали зсередини по частинах, виносячи з нього все, що може мати цінність. “Пішли” все металеві вироби, включаючи перила і розетки. Наприклад, на другому поверсі, де знаходиться власне сам кінозал, відірване навіть підлогове покриття. Темряву кінозалу не пробиває навіть промінь ліхтаря на телефоні, тому ходити там небезпечно. На поверхи вище можна піднятися по напівзруйнованій сходах.
Туди сонячний промінь пробивається крізь вибиті вікна. У його відблисках видно масштаб краху, який переживає кінотеатр.
Напередодні відвідування кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка від деяких любителів індустріального туризму чули різні містичні історії. Наприклад, що там є двері, які краще не відкривати. Подейкують, що раніше, коли ще була тендітна надія зберегти будівлю від вандалів, там чергували сторожа. Але їх доводилося часто міняти, тому що вони чули потойбічні шарудіння і бачили відблиски тіней. На цій роботі люди не затримувалися.
Скрипи і неясний тріск дійсно чутні усередині будівлі, але це все можна списувати на звуки галасливого проспекту і старість конструкції. Люди кажуть, що так завжди буває у всіх стародавніх будівлях. Ну або просто в це хочеться вірити.
Ходили чутки про переорієнтацію приміщення кінотеатру в щось інше. Автосалон, магазин-супермаркет або культурний центр – обговорювалося безліч версій, але далі розмов справа не дійшла. Петиція на сайті з проханням до влади реанімувати кінотеатр результату також не дала. Він до сих пір – в руїнах. Приміщення знаходиться в приватній власності, тому міська влада не може навести порядок в екс-кінотеатрі і не буде вкладати гроші в цю затію.
У Маріуполі на даний момент діє 3 кінотеатри.
За матеріалами Мustpost.today
16:55
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).