{content|string_get_meta_description}

«Чи варто робити «підпільний» манікюр під час карантину?»: відповідь експертки

«Чи варто робити «підпільний» манікюр під час карантину?»: відповідь експертки

Багато жінок прагнуть зробити манікюр під час карантину. Однак це може бути дуже небезпечно: про стерильності в такому разі не може йтися.

Про це в коментарі розповіла топ-майстриня студії Beauty Decision Марія Сулим.
«Особисто у мене виникає одне дуже важливе питання. Якщо людина не ставиться серйозно до даної ситуації до здоров’я клієнта, то гарантії, що вона дотримується всіх правила дезінфекції та стерилізації немає. В першу чергу у майстрів манікюру повинен працювати закон «не нашкодь» і будь-то перенесення інфекції повітряно-крапельними шляхом, грибкової або через кров», – розповіла Марія.
Також не варто забувати про стерилізацію. Більшість «домашніх» майстрів використовують китайські сухожари, які не пройшли сертифікацію, або того гірше – смажать інструменти в духовці. У таких агрегатах температура стрибає, повітря не циркулює, герметичності немає.
«Крім того майстри працюють вдома часто на більш дешевих матеріалах, які можуть триматися добре, не гірше дорогих, але знищують ніготь своїм складом. Один майстер за 5 днів може прийняти 25 клієнтів, один з яких може бути заражений, але ще не мати симптомів. Кожен з цих 25 клієнтів принесе додому вірус і в середньому 75 осіб захворіє через тиждень через одного несвідомого майстра», – підкреслила майстриня.
У хороших студіях манікюру до питань дезинфекції підходять відповідально – і прагнення до чистоти було і до карантину, і буде після.
«Ми, наприклад, проводимо постійну дезінфекцію повітря бактерицидними рециркуляторами. Це обов’язкова частина обладнання манікюрного кабінету. Він призначений для безпечного кварцування (знезараження) повітря в приміщенні від вірусів, бактерій, алергенів, інших інфекційних мікроорганізмів і шкідливих речовин. Головна перевага рециркулятора – це можливість безперервного кварцування приміщення в присутності людей, тварин і рослин», – розповіла Марія.
В адекватних студіях зараз нічого не зміниться в плані дезінфекції приміщення, впевнена Марія. «Ми як і до вірусу обробляли дверні ручки, перед кожним клієнтом протирали дезінфекторами столи, лампи, апарати, користувалися одноразовими рукавичками і масками, – підкреслила вона, – тому краще трохи почекати до кінця карантину та не ризикувати своїм здоров’ям”.

За матеріалами MUSTPOST.TODAY
Посилання на джерело: https://www.mustpost.today/chy-varto-robyty-pidpil...
17:03
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).