{content|string_get_meta_description}

Жінки працюють в режимі ізоляції на Курахівській ТЕС

Жінки працюють в режимі ізоляції на Курахівській ТЕС

Більше місяця тому вони попрощалися з рідними і пішли на роботу з валізами: жити і нести свою вахту на теплоелектростанціях, в режимі повної ізоляції.

Щоб у нас з вами були світло, тепло і всі радощі цивілізації будинку на карантині – енергетики працюють. Так само, як і лікарі, пожежники і касири в супермаркетах. Прості герої нашого часу, чия звична праця стала для всіх критично важливою.
Як живуть і про що сумують, як справляються зі складнощами, в чому знайшли плюси карантину і що дає сили пережити розлуку з близькими – в оповіданнях саме таких героїв.
Взагалі-то працювати в “надзвичайному режимі” енергетикам не звикати. ТЕС – стратегічно важливі об’єкти, і їх співробітники знають: забезпечувати роботу станцій необхідно, що б не трапилося.
Жінки в ізоляції – не рідкість на ТЕС. Поряд з чоловіками вони заступили на “енерговахту”, тому що розуміють: хтось повинен забезпечувати людей світлом і теплом. Одна з них – машиніст подачі палива в паливно-транспортному цеху, ДТЕК Курахівська ТЕС Таїсія Тесля.
“Я була в резерві, коли формували вахту для роботи в ізольованому режимі роботи. Але одна з колег напередодні захворіла, і мене відкликали з відпустки. В той момент я зрозуміла, що зобов’язана погодитися, – розповідає Таїсія Тесля, машиніст подачі палива в паливно транспортному цеху, ДТЕК Курахівська ТЕС. – у мене син, про якого я дбаю. Мама живе в Курахово. Для моєї родини важливо, щоб електростанція працювала. Тому відповіла, що згодна працювати в ізольованому режимі. Хоча розуміла, що розлука з сім’єю – це важко. Роботи багато, тому що на станції – критично необхідний мінімум людей. Але все-одно – обов’язково викроює час на спорт або міні-прогулянки по території. По сім’ї сумую, тому телефонних розмов додалося – тримаю зв’язок з сином. Він у мене вже дорослий – п’ятнадцять років. Каже, що мамою пишається, але більше – нудьгує “.

За матеріалами MUSTPOST.TODAY
Посилання на джерело: https://www.mustpost.today/zhinky-pratsyuyut-v-rez...
17:05
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).