{content|string_get_meta_description}

Три школи Бахмута взяли участь у наймасштабнішому онлайн-марафоні

Три школи Бахмута взяли участь у наймасштабнішому онлайн-марафоні
П’ятсот співробітників та співробітниць 40 шкіл Донецької та Луганської областей взяли участь у безпрецедентному навчальному заході тривалістю 8 годин.В нашій громаді в марафоні взяли участь ЗОШ №7, УВК№11 та Іванівська школа.«Освітній марафон не зупинявся ні на хвилину. Навіть в умовах карантину і дистанційного навчання. В Києві під час другої сесії ми працювали до десятої, одинадцятої з короткими перервами на обід. Зараз працюємо над завданнями з ментором, сесія триває до чотирьох годин щоденно.Глобальне завдання – концепція розвитку навчального закладу, щоб опрацювати концепцію правила вимагають створити потужну команду, що ми і зробили, приїхавши з Києва. Щоб створити концепцію, ми маємо змінити кут зору, вийти за межі свого досвіду, подивитись на освіту не як на процес навчання, а як на послугу, як на продукт змін, які мають відбуватись в країні. Це забирає багато часу і зусиль, а воно того варте. Мозкові штурми, робота в команді, створення концептів – все це має допомогти грамотно з науковим підходом розробити концепцію навчального закладу», – пояснила директорка УВК №11 Наталя Дроздова.Масштабні онлайн-події стали й спокусою для жартів хакерів: комп’ютерні «генії»-розбишаки на початку події намагались зіпсувати ефір брудною лайкою, але організатори швидко вирішили проблему.Проєкт «Освітній марафон», який стартував у грудні 2019 року та триває впродовж дев’яти місяців, оперативно зрегувавши на виклики карантину, організував безперебійне дистанційне навчання для команд-учасниць. І саме дистанційний формат роботи дозволив взяти участь у навчанні не тільки обраним педагогам, а всім зацікавленим членам шкільних колективів.Тож, цими днями понад 500 вчителів занурились в проблематику «Освітнього марафону», глобальна мета якого – трансформація української школи.

Протягом двох днів ми говоримо з освітянами про основу основ – таку собі ДНК, що складається з місії, візії, цінностей та бізнес-процесів, якими наповнена освітня організація, тобто школа, – говорить ініціатор проєкту, голова правління БО «Благодійний фонд «Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» Денис Блощинський. – Переконаний, що майбутнє – не за інструкціями та алгоритмами, якими наразі перенаповнене освітнє середовище, а за методом, в основі якого лежить філософський, соціальний та психологічний концепт ролевих моделей. Задача вебінару – спробувати всім разом вийти на спільне розуміння цього концепту».

«Освітній марафон», за словами Д.Блощинського, намагаються сконструювати так, щоб наприкінці отримати від шкіл-учасниць кілька десятків життєспроможних стратегій, на основі яких в навчальних закладах розпочнуться кардинальні зміни. Якщо результат буде позитивним, подібний проєкт поширити наступного року вже на 500 шкіл.«Освітній марафон» відбувається у рамках проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
За матеріалами MUSTPOST.TODAY
13:38
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні новини

Ефективне вирішення проблеми з помилками в документах через допомогу юристів ГО «Херсонський центр прав людини»
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулася пані Анастасія , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Юридична допомога у отриманні дострокової пенсії за віком
​До інформаційно-правового центру у смт. Білозерка ГО «Херсонський центр прав людини» звернулась пані Тетяна , яка мешкає в Білозерській територіальній громаді.
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Перемога над тривогою: Історія Валентини та її шлях до відновлення через психологічну підтримку
Зміцнення навичок фандрайзингу: члени ГО “Східна фортеця” опанували навички залучення фінансової підтримки
​Члени ГО “Східна фортеця” опановували навички фінансової підтримки під час тренінгу з фандрайзингу, який відбувся 22 березня.
Члени ГО "Східна фортеця" здобули цінний досвід на тренінгу зі стратегічного планування
18 березня члени громадської організації "Східна фортеця" на тренінгу зі стратегічного планування отримали необхідний досвід та знання для подальшого розвитку своєї організації.

Підготовлено ГО "Агенція демократичного розвитку Донбасу" в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансовою підтримкою Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida). Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди ООН або Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва (Sida).